www.permacultura.ro
https://www.permacultura.ro/forum/

Martea este Curioasa la Groove ON
https://www.permacultura.ro/forum/viewtopic.php?f=4&t=464
Page 1 of 1

Author:  blimpyway [ Mon Feb 20, 2012 4:17 pm ]
Post subject:  Martea este Curioasa la Groove ON

Stie cineva ce-i cu evenimentu asta (despre Permacultura)? Sau o cunoasteti cineva pe Ioana Banica care va prezenta?

Author:  blimpyway [ Wed Feb 22, 2012 8:44 pm ]
Post subject:  Re: Permacultura la Groove ON?

Am fost ieri ne-am strans vreo 18 persoane.

Locul este un studio de radio online numit "Groove on" si e cat se pote de groovy&underground -o casa veche pe o straduta ce da in piata Cosbuc, fara lumini sau firma la strada, in curte e o usa de tabla cu o sigla cat o moneda din spatele careia va latra un caine... acolo e chestia, se poate intra fara frica, animalu e un labrador mare si rasfatat.

Organizarea si initiativa intalnirii ii apartine Luizei (nu am retinut tot numele) care vrea sa faca un eveniment saptamanal cu numele "Martea Curioasa" cu discutii si prezentari de introducere in diverse domenii (nu stiu daca groovyness-u e obligatoriu), saptamana asta, prima din sir fiind discutia despre Permacultura.

Deci saptamana asta prezentatorul a fost Ioana Banica - si ea studenta la cursurile de la Malin si am aflat ca ii cunoaste pe Florin, Sorin, Georgeta Sandu si multi altii.

A avut o prezentare scurta cu prima pagina scris mare "Do Nothing" urmata de slide-uri cu imagini din cartile lui Mollisson (si probabil si altele).

Dupa care discutii incrucisate, beri, ceaiuri si tutun (e un barulet in hol), bucuria de a intalni noi oameni cu pasiuni/viziuni apropiate.

Dintre "Transition Town"-isti (din grupu de fb) am fost Doru Terpez, Oana, Eva, Vitec Radu si cu mine. Daca v-am scapat pe careva sa-mi ziceti.
Oamenii: curiosi, unii mai mult altii mai putin implicati in gradinarit, pofticiosi de natural, iar vreo doi dintre ei am aflat ca experimenteaza de 1-2 ani chiar ideea de permacultura in comuna Comana (spre Giurgiu) unde e o casa veche unde au organizat diverse intalniri.

Urmatoarea intalnire Martea Curioasa va fi peste doua saptamani (skip one), marti 6 martie despre ...
....
tam! param! pam:
....
CASE ECOLOGICE!
:roll:

PS - sa nu uit sa pun url-ul: http://grooveon.ro/

Author:  Irina [ Sun Mar 04, 2012 4:33 pm ]
Post subject:  Re: Permacultura la Groove ON?

Sună tare fain!

Author:  blimpyway [ Sun Mar 04, 2012 7:28 pm ]
Post subject:  Re: Permacultura la Groove ON?

Pai deocamdata nu s-a anuntat nimic. Dar ne-am intalnit si am discutat ieri la atelierul lui Ovidiu care-i arhitect si are desene si machete faine de case intr-un fel de mansarda intr-un bloc vechi.

Author:  blimpyway [ Mon Mar 05, 2012 11:05 pm ]
Post subject:  Re: Permacultura la Groove ON?

Deci mi-a confirmat ieri Luiza ca are loc intalnirea despre case eco marti la ora 18, prezinta arhitect Raluca Munteanu de la http://arhiterra.ro

Author:  blimpyway [ Tue Mar 13, 2012 1:27 pm ]
Post subject:  Discutie case ecologice la Groove ON.

Revin cu intarziere de o saptamana - amintirile nu-s asa proaspete da pot sa spun ca a fost la fel de fain (desi nu mai aveau bere cu drojdie).

Lume si mai multa ca data trecuta, multe figuri noi, dar si multi recidivisti.

Raluca a avut o prezentare mai interactiva, incercand sa arate ca ce ne-am obisnuit sa percepem ca fiind "eco" sau "prietenos cu natura" nu este intotdeauna, ca sunt diverse nuante de verde si adesea verde nu este decat fatada sau imaginea din reclame.
De ex. s-a ridicat intrebarea daca este mai eco sa ocupam cu locuinte un spatiu rustic sau sa transformam spatiul urban intr-o ceva mai natural.
Alte informatii interesante au fost legate de diversele atelierele de restaurare/mestesugarit/constructie case din pamant organizate de http://arhiterra.ro

Multumesc si Ralucai pentru prezentare, Luizei si Groove-on pentru initiativa si gazduire.

Author:  blimpyway [ Tue Mar 13, 2012 2:40 pm ]
Post subject:  asta este locul de intalnire

Pentru celelalte firi curioase o mica impresie despre cum arata spatiul unde martea este curioasa. Cand e cu oameni si esti si tu acolo e cu unu-doua ordine de magnitudine mai fain:
Image
Image
Image

Imaginile sunt de la groove-on: http://grooveon.ro/blog/2011/10/16/va-a ... veni-nr-4/

Page 1 of 1 All times are UTC + 2 hours
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/