www.permacultura.ro
https://www.permacultura.ro/forum/

Poze
https://www.permacultura.ro/forum/viewtopic.php?f=4&t=14
Page 1 of 2

Author:  MIR3 [ Tue May 10, 2011 11:59 am ]
Post subject:  Poze

mai incerc si aici o serie de trei poze din zona

Attachments:
Nice.jpg
Nice.jpg [ 96.36 KiB | Viewed 14747 times ]
La joaca.jpg
La joaca.jpg [ 104.42 KiB | Viewed 14747 times ]
La Ilfov.JPG
La Ilfov.JPG [ 143.03 KiB | Viewed 14747 times ]

Author:  MIR3 [ Tue May 10, 2011 3:26 pm ]
Post subject:  Re: Poze

inca 3

Attachments:
File comment: pentru un NOU Inceput !
A.JPG
A.JPG [ 77.98 KiB | Viewed 14742 times ]
Dambovita.JPG
Dambovita.JPG [ 134.94 KiB | Viewed 14742 times ]
Acum doi ani.JPG
Acum doi ani.JPG [ 106.55 KiB | Viewed 14742 times ]

Author:  Lili [ Wed May 11, 2011 2:56 pm ]
Post subject:  Re: Poze

Salutare!

Foarte frumoasa asezarea!
Am citit in topicul "proiecte" de o intalnire pe 14 mai, insa nu am inteles cui e adresata invitatia si care e scopul intalnirii.

Ziua buna!
Lili

Author:  MIR3 [ Wed May 11, 2011 10:26 pm ]
Post subject:  Re: Poze

Salutare tuturor,

Mircea (si Radu) ma numesc ; imi puteti spune Mir ,daca vreti .
Invitatia este pentru toti aceia care vor si pot veni sa petrecem cateva ore in aer curat ,sa ne cunoastem si sa ne jucam , departe de zgomotul orasului (pe net arata la Mircea Voda o vreme insorita, cu 22 grade la pranz ; eu plec de vineri si stau pana duminica sau luni ; vreau sa mai plantez cate ceva si daca vreti putem testa (cum spuneam) un fel de etansare (izolare) a unei parti a magaziei (deocamdata nu am facut o casa) cu un fel de "cob" (vezi Ileana Mavrodin ) modificat, adica as pune peste stratul de scandura niste cofraje de oua (ma gandesc ca au rol si de antifonare), apoi un amestec format din nisip (3 parti), lut cu apa(2 parti) , faina cu apa (0.5), balegar (1 parte) ,paie (sau rumegus) si ce ne mai trece prin cap ;
diatomit nu am decat cateva bucati ; am putea adauga si ceva cenusa si neaparat niste var .
Daca experimentul iese, inseamna ca ne putem construi relativ repede si foarte ieftin o incapere de locuit ,izolata, cu materiale naturale .
Putem sa testam orice idee pe care o aveti legata de permacultura .
Inca nu a venit vremea dar urmeaza sa fac si un mic iaz unde, pe langa trestie, salcie si altele , sa plantez si niste bambus ,cine stie , poate ne vom face case din bambus :)
Oricum terenul este destul de mic (950 mp) , nu prea mai am loc de terasare , ci doar de "raised beds" ,sau terase in miniatura ; ma gandesc sa cautam ceva mai mare (cateva hectare) spre padurea de la Dambovita , daca este ieftin si sa facem acolo o adevarata oaza de permacultura :D ; pentru bucuresteni este o zona destul de apropiata si placuta ; veniti sa va convingeti ; cei interesati pot sa-mi scrie si pe mail .


Attachments:
File comment: Magazie
53.JPG
53.JPG [ 104.12 KiB | Viewed 14726 times ]
Magazie1.JPG
Magazie1.JPG [ 98.62 KiB | Viewed 14726 times ]
File comment: Cob modificat
cob1.jpg
cob1.jpg [ 43.07 KiB | Viewed 14726 times ]

Author:  Lili [ Thu May 12, 2011 9:38 am ]
Post subject:  Re: Poze

Weekendul asta e cam plin pentru noi.. Poate data viitoare.
Spune-ne cum putem sa ajungem acolo - alte solutii in afara de masina personala.

Spor la treaba acolo! Sa ne spui ce-a iesit!

Lili

Author:  MIR3 [ Thu May 12, 2011 5:45 pm ]
Post subject:  Re: Poze

Multumesc pentru intentie ;
se poate ajunge cu microbuze care pleaca la aproximativ 30 minute de la Gara Basarab (de verificat inca o data )

Attachments:
rs3.jpg
rs3.jpg [ 98.75 KiB | Viewed 14708 times ]
rs2.jpg
rs2.jpg [ 91.49 KiB | Viewed 14708 times ]
rs1.jpg
rs1.jpg [ 109.84 KiB | Viewed 14708 times ]

Author:  MIR3 [ Sun Jul 03, 2011 11:07 pm ]
Post subject:  Re: Poze Paine fara drojdie de magazin (cu maia )

A iesit ! :)

multumesc Iulian !


Totusi am schimbat un pic tehnologia:

am folosit pentru crestere un vas etans (de la Tupperware, dar cred ca merge oricare ) ; in felul acesta , in cateva ore (2-3 ) a crescut suficient amestecul minune (300 ml apa, 500 g faina integrala, 150-200 g maia, 2 lingurite de sare, seminte ) astfel ca am pus repede painea in cuptor ; un vas cu apa dedesubt a facut coaja mai moale .



Attachments:
File comment: paine cu maia
02072011777.jpg
02072011777.jpg [ 79.99 KiB | Viewed 14455 times ]
02072011776.jpg
02072011776.jpg [ 87.16 KiB | Viewed 14455 times ]

Author:  iulian [ Mon Jul 04, 2011 3:57 pm ]
Post subject:  Re: Poze

Radu, ideea principala la o astfel de paine ( care de fapt ar trebui sa fie la ORICE paine ) e ca ea sa creasca cat mai incet...daca creste in cateva ore, nu prea beneficiezi de avantajele painii cu maia. Sa explic pe scurt...graul din care e facuta faina contine gluten. Acest gluten ( ca si lactoza din lapte ), in mod normal nu e digerabil de catre organismul uman. DAR, la o dospire indelungata, peste 4 ore, acest gluten se descompune si...painea noastra devine " comestibila " si nu ne mai face rau. Deci noi avem tot interesul sa nu o " grabim ". In mod normal o paine cu maia trebuie sa stea la dospit 8-10-12 ore, de preferinta la rece, in frigider, lucru care ii imbunatateste mult calitatile. De aceea o paine cu maia, dospita timp indelungat, e perfecta si pentru cei ce sufera de intoleranta la glute ( celiachie ), ceea ce nu putem spune despre o paine " normala ", care la o brutarie obisnuita se poate face si-n 90 de minute, de la A la Z !!!

Legat strict de reteta, pentru o faina integrala, pare cam putina apa. Cat de moale e aluatul ? Cu cat o paine are apa mai multa, cu atat va sta proaspata mai mult timp !

Author:  MIR3 [ Mon Jul 04, 2011 11:39 pm ]
Post subject:  Re: Poze

Multumesc de precizari Iulian

Noi, cu secolul asta al vitezei ne bucuram ca iese mai repede, dar ...

Baiatul meu chiar avea o teama de paine din cauza glutenului (cu toate ca a facut testul de boala celiaca si a iesit negativ) ; poate il conving cu explicatiile tale ; oricum nu stiu de ce prefera in continuare painea de magazin ; eu de mai mult de doi ani fac paine de casa dar nu gasesc o reteta pe placul lui (la inceput zicea ca miroase a drojdie , acum nu stiu ce mai e ... )

Intrebare: dupa ce o las la dospit sa zicem 8 ore in frigider (amestecul din reteta scrisa anterior) cate ore ar trebui sa stea si la caldura inainte de a o pune in cuptor ?

Aluatul nu e prea moale (mai ales daca mai adaug si vreo 50g de tarate) ; folosesc deocamdata faina de Dobrogea-macinis integral.


Ce mai face Maria ? Spune-i ca au iesit din seed-balls pomisori (piersici) si alte plante minunate ; daca aveti vreodata drum va astept cu drag ; acum incerc sa etansez "cabanuta" cu un perete de 30 cm din cob (se usuca destul de greu ; a fost umezeala mare, ploaie )

Multa Sanatate si Succes in continuare

P.s.
ca tot veni vorba de mancare, spuneai ca ai la vanzare si branza de capra ?


Attachments:
la Dambovita.jpg
la Dambovita.jpg [ 75.32 KiB | Viewed 14442 times ]
m2.jpg
m2.jpg [ 127.63 KiB | Viewed 14442 times ]
28062011715.jpg
28062011715.jpg [ 130.48 KiB | Viewed 14442 times ]

Author:  iulian [ Tue Jul 05, 2011 3:54 pm ]
Post subject:  Re: Poze

Din pacate, baiatul tau nu e singurul care prefera painea de la magazin...sunt multi astfel de oameni, inclusiv Maria :(( Daca pe copii ii mai inteleg, ca gustul lor s-a format cu painea si produsele de supermachet, pe cei mai in varsta, nu prea, pentru ca ei de bine de rau, poate au mai prins o paine buna, pe vremuri.

Dupa ce o scoti de la rece, poti sa o pui direct in cuptor...nu inainte de a fi crestata.

Maria e bine mersi, de-abea au venit din vacanta de la ...Bucuresti !!! Multumim de invitatie, dar eu nu am mai fost niciodata de cand am plecat si nici nu cred ca o sa ajung prea curand.

Da, o vecina de-a mea are capre si face cas dulce si branza sarata. Insa de curand am descoperit produsele din lapte de bivolita...sunt deosebit de gustoase si te fac sa uiti cu usurinta orice alte branzeturi.

Daca vrei ceva, da un semn !

Page 1 of 2 All times are UTC + 2 hours
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/