www.permacultura.ro
https://www.permacultura.ro/forum/

Implicare în organizare
https://www.permacultura.ro/forum/viewtopic.php?f=39&t=574
Page 1 of 1

Author:  PoianacuPermacultura [ Wed Jul 10, 2013 6:13 pm ]
Post subject:  Implicare în organizare

Salutări dragi permacultori şi drage permacultoare.

În urmă cu mai bine de un an am încercat o iniţiativă numită "şcoala de permacultură". Ideea de bază era să ne adunăm un grup de oameni şi să învăţăm unii de la alţii permacultura. Mai precis se vroia un grup de studiu. Urma să fie mult studiu individual (citit cărţi, vizionat documentare, mers la diverse cursuri şi workshopuri, experimentat acasa), dar şi întâliniri periodice în care urma să povestim ce am învăţat, să prezentăm proiecte sau să stabilim diverse teme de studiu, pe care să le discutăm după aceea.
A avut loc o primă întâlnire cu vreo 30 de oameni în care am convenit că "scoala de permacultură" e prea pretenţios şi că ar fi mai rezonabil să se numească "grădiniţa de permacultură", mai ales că nu ar exista profesori, iar la "absolvire" nu s-ar da nicio diplomă, sau cel puţin nu o diplomă recunoscută. Tot la acea întâlnire am convenit să discutăm aici pe forum şi să stabilim când vor mai fi noile întâlniri şi ce teme vom discuta sau ce vom mai învăţa fiecare.
În naivitatea mea am sperat ca acest grup va merge înainte de la sine şi că fiecare om din grup, sau măcar o parte semnificativă, va avea iniţiative şi împreună vom stabili ce vom face. Se pare că nu a fost aşa, iar eu m-am implicat mult prea puţin şi probabil nu am explicat suficient de bine intenţia acestei iniţiative. Prin urmare nu au mai avut loc alte întâlniri.

Acuma aş vrea să mai facem o încercare, dar aş vrea să facem lucrurile un pic diferit. Înainte de toare aş vrea să formăm un grup de iniţiativă. Un grup de oameni care sa dedice ceva timp organizării unui astfel de eveniment. Să ne gândim puţin şi să facem un plan, un desfăşurător, măcar pentru primele 5-10 întâlniri, până cânt se prinde lumea cum funcţionează treaba asta şi vor avea mai mult curaj şi iniţiative.

Mă gândeam să deschidem noul an şcolar la grădiniţa de permacultura, chiar pe 15 septembrie, urmând ca cea mai pare parte a întâlnirilor şi discuţiilor teoretice să se desfăşoare în perioada de iarnă, iar odată cu venirea primăverii să trecem şi la chestii practice.

Există oameni care vor şi pot să se implice în organizare? Haideţi să vorbim aici.

Author:  mihai [ Thu Jul 11, 2013 8:53 am ]
Post subject:  Re: Implicare în organizare

Salut.

Tot ce e legat de perma in Buc, vreau sa ajut, sa ca poti conta si pe mine :-); poate o combinam si cu gradina din curtea scolii.

Author:  Dianna [ Thu Jul 11, 2013 11:23 am ]
Post subject:  Re: Implicare în organizare

So, count me in :)

Page 1 of 1 All times are UTC + 2 hours
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/