www.permacultura.ro
https://www.permacultura.ro/forum/

Director de site-uri/oameni interesati de ecologie, perma
https://www.permacultura.ro/forum/viewtopic.php?f=38&t=445
Page 1 of 1

Author:  mihai [ Fri Dec 30, 2011 5:26 pm ]
Post subject:  Director de site-uri/oameni interesati de ecologie, perma

I go first :).

Introducere:

Destul de des perceptia mea este ca suntem prea putini cei interesati de ecologie, permacultura, schimbare sociala, comunitati alternative si de alte subiecte asemenatoare; ma uit si pe acest forum/site si vad ca nivelul de interes si de discutii este unul destul de redus. Dar daca scorbolim un pic internetul (simple cautari cu google) dam de multe si diverse mici sau mari bloguri/site-uri in care cativa oameni (cu cititorii lor) au interese relativ similare. Asa ca mi-am dat seama ca de fapt nu suntem putini, ci dimpotriva, doar ca nu stim unul de altul, nu suntem constienti unui de altul, pentru ca (inca) nu avem constiinta colectiva (telepatica :mrgreen: daca-mi permiteti sa visez frumos),

Fiind mai multi si constienti unul de altul si conectati unul la altul intr-o masura mai mare sau mai mica, cu o forma de cel putin minima de interactiune de grup cum ar fi un salut periodic, o gluma pe un forum, o bere pe saptamana, experienta interioara este una de 'empowerment', de constiinta extinsa (expanded consciousness) de 'nu sunt singur' si atunci a face o actiune este mai usor pur si simplu pentru ca este o alte energie (de grup), pentru ca activitatile se pot imparti la mai multe persoane, etc.

Cea mai buna metoda este de a ne cunoaste si interactiona fizic, insa in forma actuala a societatii e destul de dificil in numar mare din varii limitari (lipsa de timp, resurse, locatie, s.a.). Abia reusim sa ne adunam in numar mare o data pe an cum s-a intamplat la vara la Brasov si uneori chiar si in numar mai mic e mai dificil.

Asa ca una din metodele cele mai facile de a a sti unul de altul este sunt cele virtuale (www-related).

Pe scurt, ideea:
- sa aflam efectiv cati suntem, ce vrem fiecare, cat de mult ne implicam; ceva sub forma unei liste la care se poate apela atunci cand cineva are o idee interesanta dar n-are resurse (timp, bani, abilitati, etc.). Ceva care sa centralizeze info despre persoana, date de contact, resurse disponibile, proiecte personale sau de grup in care el/ea e deja implicat(a) si alte info utile
- sa facem un portal/director cu toate site-urile ce scriu de permacultura, schimbare sociala, ecologie, sustenabilitate, alternativ, ecologie poate si o aplicatie simpatica cum e aici: http://www.roytanck.com/2008/03/06/wordpress-plugin-wp-cumulus-flash-based-tag-cloud/

Piedici:
- stiu ca ar fi reticente din partea multora ca sa fie inclusi in asemenea lista, mai ales ca traim in epoca informationala in care mai toata lumea (in mod deosebit companiile) incearca cat mai mult sa incalce intimitatea persoanelor si a datelor personale. Insa asemenea informatii vor fi stocate intr-o locatie f. sigura si va fi folosita de persoane de incredere doar pentru scopuri bine definite (daca e nevoie stabilim de la bun inceput un set de reguli de stocare si folosire a datelor).

- lipsa de implicare in asemenea proiect - asta e buba generalizata a romanilor:
*) multe persoane interesate de eco-perma-schimbare-alternativ fie raman la stadiul de lecturi, ganduri si discutii si nu sunt dispusi sa se implice fizic in ceva sau
*) n-au timp, n-au abilitati, n-au chef, lenea si injuratul si criticatul pe internet (forumuri, bloguri, site-uri generaliste) e mai usor.

Asa ca ne-ar trebui:
- o persoana care sa preia responsabilitatea unei asemenea initiative (cu timp si abilitati)
- o propunere de solutie tehnica, de preferat open-souce
- un set de reguli, conduite & best-practices
- & multe altele, dar cele de mai sus au prioritate, macar pt inceput.

Author:  iulian [ Sat Dec 31, 2011 7:51 pm ]
Post subject:  Re: Director de site-uri/oameni interesati de ecologie, perm

Un "director" de genu' asta cred ca exista deja, intr-o alta forma e adevarat si a fost conceput de Teo de la Stanciova.

Se cheama " Romaina altfel " si poate fi vazut AICI

Author:  gab [ Tue Jan 03, 2012 3:51 pm ]
Post subject:  Re: Director de site-uri/oameni interesati de ecologie, perm

Nu mai știu sigur... cred că aș veni cu un contraargument similar cu cel al lui X când ne-am apucat de firdepir.

Internetul a fost conceput să fie descentralizat și așa funcționează cel mai bine. Fiecare poate să aibă un site cu o pagină de legături spre alții similari.

În plus deja avem centre de-astea de convergență. Avem permacultura, avem firdepir. O fi destul for now?

Totuși, dacă cineva se hotărăște să prea responsabilitatea inițiativei tale, și dacă decide să meargă pe WordPress, eu sunt foarte dispus să ajut cu partea tehnică.

Author:  gul123 [ Mon Oct 21, 2013 11:22 am ]
Post subject:  Re: Director de site-uri/oameni interesati de ecologie, perm

Internetul a fost conceput să fie descentralizat și așa funcționează cel mai bine. Fiecare poate să aibă un site cu o pagină de legături spre alții similari.

În plus deja avem centre de-astea de convergență. Avem permacultura, avem firdepir. O fi destul for now?

Page 1 of 1 All times are UTC + 2 hours
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/