www.permacultura.ro
https://www.permacultura.ro/forum/

uite o gluma buna
https://www.permacultura.ro/forum/viewtopic.php?f=28&t=454
Page 1 of 1

Author:  mihai [ Sat Jan 14, 2012 12:41 am ]
Post subject:  uite o gluma buna

O buna gluma e faptul ca suntem multi dar putini, impartiti si vanturati in 15 directii, nu vrem sa ne adunam, sa ne organizam, si sa actionam pe ceva clar, impreuna, in comun, ca o masina bine tunata (sau ca un organism viu intr-o stare foarte buna de functionare); ni s-a transmis poate de la ai nostri parinti frica de orice e organizat, de colectivizare de chiaburii care ne vor lua si pielea de pe noi. Exact ca taranii aceia care sunt saraci lipiti pamantului dar nu vor sa se uneasca cu vecinul X si Y si sa puna de-o mica colectiva pt ca 1: le e frica de CAP si 2: daca sa imbogateste altu de pe seama lui, Hilar, exact ca in Caragiale.

Suntem buni la filosofeli ieftine si implicare doar printre 2 randuri de misto. Uneori simt ca toata initiativa asta de permacultura din Romania e tot o gluma. Un site in care posteaza 5 persoane, fiecare 5 post-uri pe saptamana din care doar 1 este real constructiv in care presupune o actiune cu valoare adaugata reala.

De unde si acest post in sectiunea de misto-uri. Forumisti din toata tara uniti-va (sau mai degraba dezbinati-va, va sta mai bine asa). Sa creasca miserupismul.

Doar niste ganduri in miez de noapte.

P.S. Acesta nu este in vreun fel o critica, ci poate un mic urlet de mahnire si ceva suferinta vazand cum multe bune se irosesc in viata, mai ales dorinta mea de-a face ceva la comun.

Author:  Irina [ Sat Jan 14, 2012 1:15 am ]
Post subject:  Re: uite o gluma buna

Mihai, cheer up! Nu-i dracul așa de negru... :) E iarnă, frig, lumea stă mai mult prin casă. La tv nu cred că se uită cei de pe-aici, dar în loc de birt e forumul, ce să-i facem dacă suntem răsfirați? Las' că vine ea și primăvara, să vezi cum vei vrea să știi ce se mai întâmplă, la ce nivel energetic a mai ajuns unul sau altul dar toată lumea va fi ocupată cu 'acțiuni reale' și nu va mai intra pe forum ;)

Uite, mai aruncă un ochi pe harta asta: http://maps.google.com/maps/ms?hl=en&mp ... urce=embed

Dacă ar fi existat harta acum un an, ar fi fost mult mai goală. Poate până prin toamnă va fi și mai plină, sunt zone destul de mari ce așteaptă să fie populate. Dar un lucru bun e și că harta există, și oamenii puși pe schimbare există. Unii mai vorbesc pe forumuri, alții doar își văd de treabă.

Până una alta, eu mă bucur că am aflat de ei, că vă cunosc pe voi și că avem unde povesti.

Author:  mihai [ Sat Jan 14, 2012 1:31 am ]
Post subject:  Re: uite o gluma buna

Irina wrote:
Mihai, cheer up! Nu-i dracul așa de negru


hehe, asta chiar e o gluma buna.

Author:  Irina [ Sat Jan 14, 2012 2:24 am ]
Post subject:  Re: uite o gluma buna

mihai wrote:
P.S. Acesta nu este in vreun fel o critica, ci poate un mic urlet de mahnire si ceva suferinta vazand cum multe bune se irosesc in viata, mai ales dorinta mea de-a face ceva la comun.


Sunt convinsă că știi multă lume. Ia telefonul în data de 27 ianuarie, dă telefoane la prieteni și mobilizează-i să vină la marșul pt Roșia, fără să iei 'nu' drept răspuns. Menționează-le și cât de mult înseamnă ieșirea asta pentru tine. Și fiecare să mai vină cu cineva. Eu cred că poți :)

Author:  florin baci [ Sun Jan 22, 2012 9:47 pm ]
Post subject:  Re: uite o gluma buna

Si eu ma simt cateodata cam descurajat, chiar zilele trecute ma tot gandeam la sesiune, la rostul ei, si la ce se va intampla cu ONG-ul asta. Insa imi pare bine ca-l avem pe Claudian cu noi si ne mai ridica moralul.

Totusi cred ca ar fi minunat sa avem macar o pagina undeva pe forum dedicat ideilor personale (parca ziceai ceva de genul asta undeva pe aici, insa nu se referea la "personal") si sa incercam sa contruim de acolo inainte.

Si mie mi se pare la fel, ca lumea e cam speriata de a se asocia in vreun fel tocmai pt ca pun inainte lucrurile alea care incep cu NU si nu numai. Vezi topicul pt numele asociatiei (doar un ex).

Eu sunt pt o pagina undeva pe aici in care sa se adune oamenii interesati in jurul unei idei pe care le gasesc folositoare, poate pt ei sau poate pt altii. Ce ziceti?

Page 1 of 1 All times are UTC + 2 hours
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/