Expunere Urban vs Rural

In urma cu vreo trei zile am fost invitat din nou la Casa Municipala de Cultura din Cluj sa sustin o prezentare asa ca am ales ca si subiect o scurta introspectie in analizarea cauzelor si efectelor produse in ultimul deceniu datorate migratiei populatiilor din mediul rural catre cel urban si sper sa reusesc sa conving perosnele prezente de nevoia restabilirii unui echilibru intre aceste doua medii.

Am ales acest subiect pentru ca il consider unul dintre cele mai importante concluzii la care am ajuns in ultima vreme si deoarece din pacate mare majoritate a „mintilor iluminate” peste care am dat nu fac referiri la acest subiect decat in treacat.

Asadar va astept in Piata Unirii nr 24, marti 28 februarie, incepand cu orele 17:00. (A nu se confunda cu Casa de Cultura a Studentilor, va spun pentru ca eu am reusit sa le confund si ma gandesc ca poate li se intampla si altora).

3 thoughts on “Expunere Urban vs Rural

 • 07/03/2012 at 10:31 pm
  Permalink

  Mie mi se pare ca tratati lucrurile superficial si ati cazut intr-o betie a pionieratului in permacultura. Astept cu interes sa publicati adresa locului unde practicati permacultura(pe pamant, nu in spatiul virtual).

  Reply
  • 08/03/2012 at 1:14 pm
   Permalink

   A fost o invitatie facuta de catre cei de la Casa municipala de Cultura din Cluj pt a sustine o prezentare pe care am considerat ca nu merita refuzata si am avut si libertatea de a alege un subiect la care tin. Cat despre practicarea acestui concept, cred ca pt inceput e necesar sa lucrezi umpic la „mansarda” dupa care sa te apuci de una alta. Oricum observ multa lume care nu are rabdare si doreste rezultate palpabile imediate, ceea ce din pct meu de vedere e oarecum straniu si as dori in principal sa aud din partea acestor persoane cateva „realizari proprii” inainte de orice repros. Personal sunt destul de plin de genul acesta de atitudine venind din partea unor persoane care n-au nici macar amablitatea de a ne prezenta ceea ce fac ei, asta in cazul in care fac ceva mai mult decat o critica si atat. In schimb apreciez mult mai mult genul de persoane care isi ofera „indemanarile personale” pt a da o mana de ajutor acestei comunitati care din pacate pe meleagurile noastre e destul de proaspata. Si chiar e o mana de oameni care au facut lucruri fantastice pana acum pt aceasta mica comunitate, adoptand acest tip de abordare.

   Dupa cum mai povesteam cu persoane apropiate recent, citind cate putin din literatura din care insusi Bill s-a inspirat, orice persoana de bun simt realizeaza ca ai nevoie de putin timp, deci o doza de rabdare. Avand in vedere ca lociesc deocamdata la oras si fiind legat cu destule lucruri aici cred ca mi-ar fi destul de greu sa realizez peste noapte nazdravanii. Asa ca madame Bella (in cazul in care sunteti o dna) v-as ruga sa aveti putintica rabdare si as apecia daca criticile urmatoare ar fi cel putin unele constructive.

   Reply
 • 18/03/2012 at 8:11 pm
  Permalink

  Bine zici Florine, buna replica!…..de mult citesc ce scrii …imi place …si imi fac planuri…planuri care vreau sa se si materializeze asa ca incep cu pregatirea teoretica „cum, ce si de ce fac ceilalti din comunitatea ta”… si daca nu am scris si eu pana acum e pentru ca inca am multe de invatat! Da … m-a lovit ignoranta „bellei”!

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *