Transition Towns

Never doubt that a small group of committed people can change the world. 

Indeed, it is the only thing that ever has.” – Margaret Mead

 

Cu totii visãm o lume nouã. Si iatã o miscare globala. O miscare care cauta în mod activ sa produca o schimbare.
O parte din aceastã viziune este Miscarea Transition Towns. Iitiata in 2004 dupa „Energy Descent Plan” dezvoltat de catre Rob Hopkins si studentii sai. Aceasta miscare are drept obiective: cresterea gradului de constientizare fata de un mod de trai sustenabil si de a (re)construi rezilienta ecologica locala în viitorul apropriat. Pe la sfârsitul anului 2006, Transition Town Totnes (TTT) avea deja aproape un an decând functiona în oras, cu co-fondatorii Rob Hopkins (designer de permacultura) si Naresh Giangrande organizând evenimente de sensibilizare fata de elementele centrale ale Modelului de Tranzitie.

În septembrie 2011, în websiteul Trantition Network erau înregistrate: 382 Initiative Oficiale, 458 inițiative de tip Muller in aproximativ 34 de tari.

Am avut ocazia sa iau contact direct cu miscarea TT în primavara anului trecut, în urma unui eveniment de lansare a acestuia în Portugalia.

In Septembrie  am urmat cursul de Facilitator de TT împreunã cu sotia mea, Filipa. A fost un moment de aprofundare a propriului proces de tranziție si de (re)conectare cu membrii mișcării din Portugalia, care, între timp, a avut parte de o creștere impresionanta.

La începutul lunii noiembrie, am avut sansa sa particip la un curs de formare de formatori pentru TT. Momente intense de traire si de dezvoltare interioara pe care încã mã stradui sã le integrez. Am împărtășit viziuni si dorința de a acționa cu participanți din 8 tari și cu formatorii Naresh Giangrande si Sophie Banks. (dreapta si stanga-jos, respectiv, în foto).

Simt cã este un moment important de realizare pentru orice proiect relaționat și fata de cele stabilite la întâlnirea din varã. Un moment important pentru România și pentru toate inițiativele Transition Towns.

Este timpul sã producem schimbarea. Din interior spre exterior. Acum.

 

4 thoughts on “Transition Towns

 • 02/12/2011 at 2:08 pm
  Permalink

  bine, si apai punctual, daca sunt in Bucuresti, ce pot sa fac?

  Reply
 • 19/12/2011 at 1:56 pm
  Permalink

  Excelenta initiativa! Am o casa cu vreo 5000m.p. in Jud. Buzau. Casa, cu 3 camere, veranda, bucatarie mare, separata, grajd, 2 fantani,etc. a fost renovata si se afla intr-o zona semi-salbatica(2 vecini la vreun km si ceva). Terenurile din vecinatate sunt pasuni aproape abandonate! Daca intereseaza pe cineva un mod de asociere!

  Reply
 • 30/12/2011 at 2:24 pm
  Permalink

  Salut Marian,

  Unde mai exact e terenul tau in Buzau? Inregistreaza-te, te rog pe forum si hai sa vorbim un pic pe mesajeria privata.

  Sarbatori fericite!
  Mihai

  Reply
 • 23/01/2012 at 2:59 am
  Permalink

  As dori sa cunosc mai multe detalii. Cum putem lua legatura?

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *