Pace si armonie!

PEACE & HARMONY

sustainable living community, Vilsanesti, Romania
PREZINTA SIMPOZION DESPRE PERMACULTURA 30 August 2011 – 9 Septembrie 2011

L-am intalnit pe Ishi Crosby prin intermediul unei prietene dragi in timpul sederii mele in Olanda iarna trecuta. M-a invitat sa particip la un atelier despre Permacultura care avea loc la ea acasa. Cand Ishi a inceput sa impartaseasca cunostintele si experienta lui despre Permacultura, nu ma mai puteam opri din al asculta. Felul lui de ne invata este complet, rezultatul unei persepective globale a constiintei.
Apoi, am vorbit cu Sarah la telefon, ea mi-a impartasit din intelepciunea ei despre viata, wauw! o femeie minunata plina de dragoste si energie.
Sunt recunoscatoare pentru ca au acceptat sa vina in Romania sa ne invete si sa impartaseasca din experienta lor.
Va multumesc Ishi & Sarah!
cu dragoste, Anet Verweij

PROGRAM

CE ESTE PERMACULTURA?

Diversitate si energie, complexitate si comunicare, elasticitate si abundenta, sunt fundatiile ecosistemelor naturale.
Permacultura este un model de sistem care integreaza si utilizeaza principiile naturale.
Ea ofera o viziune practica despre cum umanitatea poate sa locuiasca durabil pe Pamant.

Permacultura este un parteneriat cu Natura. Permacultura abordeaza ecosistemic utilizarea pamantului si poate asigura o productie durabila de hrana, apa si energie, in timp ce contribuie la construirea une biodiversitati sanatoase si a unui sol fertil.
Permacultura este foarte acceptabila si poate fi utilizata la fel de bine in oras, in suburbii sau la tara si functioneaza bine la orice scara, mare sau mica.

Aplicatiile practice ale Permaculturii, Design in agricultura, in gradinarit, in arhitectura oraselor, in sisteme de economie locala si crearea de coeziune sociala, fac parte dintr-un curent de ultima ora pentru schimbari pozitive in intreaga lume!

CONFERINTA 1
Permacultura, o ecologie a abundentei, viata durabila si producerea hranei.

CONFERINTA 2
Permacultura, o solutie la criza climatica.

O Introducere in Permacultura
In prima zi a atelierului realizam introducerea in Permacultura, explicam principiile design-ului si aratam cum poate fi utilizata permacultura pentru imbunatatirea vietii dumneavoastra si a celor din jur. Atelierul include exercitii practice de design.

2 ZILE de Experienta practica
Permacultura in actiune !
Sa modelam o lume mai buna cu Permacultura. In acest atelier ne vom concentra asupra dezvoltarii capacitatilor conceptuale si practice necesare practicarii cu succes a Permaculturii.
Vom da detalli si vom intra in explicarea Permaculturii, va vom arata catva aplicatii practice ale acestui sistem de design. In timpul acestui atelier vom construi cateva elemente pentru sistemul de Permacultura, ca de exemplu o gradina de plante in spirala, un turn de capsuni sau o unitate de masurare a caldurii.

ZILE de MUNCA si STUDIU
Pentru cei care doresc mai multa experienta practica cu Permacultura, exista posibilitatea sa participati la un Proiect de Permacultura care va fi realizat la Peace & Harmony, Vilsanesti (langa Curtea de Arges, la aproximativ 90 min de Bucuresti cu masina).
Lectii neoficiale vor avea loc in timpul zilei, si conferinte, filme documentare sau exercitii de grup in timpul serii.

DESPRE PROFESORI (fotografie in fisier atasat)
Ishi Crosby este un experimentat Designer in Permacultura. De aprope 20 de ani lucreaza cu Permacultura in diferite tari din America de Nord si Europa.
In prezent traieste si lucreaza in Olanda, unde face design si instaleaza gradini pentru hrana, invata oamenii despre Permacultura si construieste o casa dupa conceptul Earthship (casa cu consum 0 de energie).
Ishi este membru al ”PRO wereld Dorp”, o organizatie care construieste 8 ECO-sate, proiect care se desfasoara in Olanda si in Friesland.

Sarah Crosby vd Zee, lucreaza cu Permacultura de aprope 20 ani si a contribuit la proiecte in diverse locuri.
Pe de alta parte Sarah practica masajul combinat cu vindecarea cu ajutorul sunetelor.
Este o incantare sa o auzi vorbind!

INFORMATII PRACTICE

Atat CONFERINTELE 1 si 2, cat si Atelierul de Introducere vor avea loc in Bucuresti. Informatiile despre loc, data & pret vor fi date ulterior.
Atelierul cu Experienta practica vor avea loc la PEACE & HARMONY, Vilsanesti, foarte aprope de Curtea de Arges, 90 min cu masina din Bucuresti. Alte mijloace de transport disponibile sunt autobuze & tren din Bucuresti.
Pentru cei care vin din afara, din Olanda, zborul Wizzair din Eindhoven la Bucuresti aprox. 95 euro, pentru rezervarile facute din timp. Daca preferati autobuzul, pretul la Eurolines este aprox. 125. Sau cu masina, o calatorie frumoasa ! de aprox.2250 km.

Va asteptam cu drag la Evenimentele noastre!
Pentru confirmari sau intrebari, persoana de contact este :
Anet Verweij mobil 0040-(0)760461171., mail anetshiningstars@yahoo.com,
skype anet.verwey,romania
Puteti trimite aceste informatii celor care ar putea fi interesati.

One thought on “Pace si armonie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *