www.permacultura.ro
http://www.permacultura.ro/forum/

Salut
http://www.permacultura.ro/forum/viewtopic.php?f=16&t=412
Page 1 of 1

Author:  Calin [ Tue Oct 11, 2011 10:59 am ]
Post subject:  Salut

Am descoperit de puțină vreme acest forum și m-a impresionat. Cred că ce faceți aici este nemaipomenit.
Mă numesc Călin și, împreună cu soția mea Luminița și fiica noastră de 6 ani locuim de cîțiva ani într-un sat din apropierea orașului Arad. Avem și o casă de vacanță, mai îndepărtată de mediul urban, undeva în munții Zărandului, pe care o împărțim cu familia lărgită (bunicii, frații). Acolo am fost aproape de natură din anul 1990 încoace. Am acumulat ceva experiență în domeniul traiului într-un mediu natural.
Acum cîțiva ani ne doream o casă de locuit de tipul celor din suburbiile marilor orașe, adică o casă frumoasă, modernă, cu toate utilitățile și beneficiile ultimelor tehnologii, gazon și alte bullshituri. Ei bine, lucrurile s-au schimbat între timp și am realizat rapid că a-ți construi un apartament de lux la țară este ridicol. A trăi în armonie cu mediul este ceea ce ne dorim. Vrem să nu mai depindem de infrastructura societății de consum decît într-o măsură minimală. Cred că exemplul vostru este un argument pentru noi.
Deși casa noastră din aproprierea orașului nu are un teren foarte mare (de fapt, după ce am construit o casă nouă, care nu este încă gata, au mai rămas cam 300 mp de curte/grădină.) vrem să încercăm să creștem unele plante și pomi pe acest spațiu restrîns. Deocamdată nu avem decît trei meri, doi smochini și un piersic. Avem de gînd, începînd de anul viitor să construim un răzor înalt și o groapă pentru compost. Unele lucruri le știm, altele le-am aflat de la voi, iar în viitor sperăm să învățăm cît mai multe.
Deja avem obiceiul, an de an, de a ne face singuri bulionul, gemurile, vinul, țuica și alte preparate de casă. Vrem să mîncăm pe cît posibil o hrană naturală, cu gust și savoare.
Vă salutăm.

Author:  gab [ Wed Oct 12, 2011 8:36 pm ]
Post subject:  Re: Salut

Salut Călin. Mă bucur să aud că mai este lume cu idei de-astea și prin zona de vest. La Stanciova (12 km nord de Recaș) este un fel de nucleu cu lume de-asta. Poate aveți chef să treceți în vizită.

Author:  Calin [ Thu Oct 13, 2011 8:23 am ]
Post subject:  Re: Salut

Mulțumim de primire și de invitație. În primul rînd vrem să împărtășim cunoștințe din domeniu. Dacă se va întîmpla să avem timp, poate vom trece și pe la Stanciova, anul viitor.

Page 1 of 1 All times are UTC + 2 hours
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/