www.permacultura.ro
http://www.permacultura.ro/forum/

Artizania
http://www.permacultura.ro/forum/viewtopic.php?f=16&t=174
Page 1 of 1

Author:  Artizania [ Thu Jun 09, 2011 11:09 am ]
Post subject:  Artizania

Salutare !

Artizania este locul unde insasi viata va fi traita ca o arta :) Suntem o familie cu trei visatori, care de curand, am pornit un proiect utopic pentru cei mai multi cunoscuti ai nostrii. Suntem Deea, Silviu si zanitza noastra Daria, cazuti de pe Marte tocmai la Brasov. Avem multe planuri, visam la eco-village, case de pamant, permacultura, cai si caprioare, tabara si atelier de arta, centru spiritual, centru de educatie ecologica, si .... lista continua.

Artizania este bucata noastra de pamant de langa munte, Bucegiul, Postavarul si Piatra Craiului ne sunt vecinii. Acolo ne vedem descoperind un nou stil de viata, un stil de viata modern bazat pe principii stravechi, in armonie cu natura, autonom, spiritual, sanatos si frumos. Dorim sa fim inspiratie si suport pentru oricine si-ar dori acest lucru, dar nu cunoaste solutia.

Am inceput si un site, un jurnal al Artizaniei, si nu numai atat, iar acesta este: http://www.artizania.ro

Imbratisam cu drag toata comunitatea !
locuitorii Artizaniei, Silviu, Deea si Daria.

Author:  Soledad [ Thu Jun 09, 2011 7:31 pm ]
Post subject:  Re: Artizania

Foarte frumos blog-ul si proiectul vostru :)
Ai cumva cartea "The Hand-Sculpted House" ?( fiindca am vazut ca ai postat pe blog un citat de acolo). Eu o caut de ceva timp insa nu am reusit sa o gasesc in format electronic. M-am hotarat sa o comand pe Amazon, mi se pare utila fiindca exista acolo instructiuni detaliate, pas cu pas. Am citit destule informatii pe net despre constructiile din cob, dar am totusi nelamuriri cu privire la acoperis, montarea usii si a instalatiilor.
Foarte buna ideea de a avea workshop-uri in timpul constructiei, casutele din cob asa se construiesc, cu ajutorul prietenilor, cu entuziasm si voie buna :D
Poate ajungem si noi in Artizania la inceputul lui iulie, in iunie mergem in tabara "Apusenii Verzi" si sper sa venim cu ceva experienta de acolo :)

Author:  Artizania [ Sun Jun 12, 2011 11:05 pm ]
Post subject:  Re: Artizania

Soledad, cu mare placere iti pot imprumuta cartea daca ajungeti prin Brasov. Iti poti trage la xerox parti care te intereseaza. Din pacate, nu o am decat pe hartie, si nu in format electronic. Mai am si alte carti, tot comandate pe net, tot pe hartie.

Author:  gab [ Mon Jun 13, 2011 12:22 pm ]
Post subject:  Re: Artizania

O activitate plină de simț civic ar fi să le scanezi și să le pui pe net :)

Author:  Artizania [ Mon Jun 13, 2011 2:53 pm ]
Post subject:  Re: Artizania

Gab, faptul de a le pune la dispozitie prietenilor pentru uzul lor personal este una, si de a o "publica" scanata pe net este altceva. Este o incalcare a drepturilor de autor. Sa nu uitam ca niste oameni au depus un efort in a scrie aceasta carte, efort care dintr-un simt civic ar trebui rasplatiti prin cumpararea acestei carti, si nu prin scanarea si publicarea ei pe internet, lucru care ar sabota vanzarea ei si implicit pe autorii acestora. Scanarea si publicarea lor pe internet ar fi un lucru ce tine de simt civic atunci cand cartea sau o anumita informatie nu ar mai fi disponibila la vanzare, nu ar mai fi accesibila, etc.

Author:  gab [ Mon Jun 13, 2011 5:48 pm ]
Post subject:  Re: Artizania

Mă rog, nu-s deloc de acord, dar presupun că nu-i locul pentru polemici despre drepturile de autor :)

Author:  simona&cristi [ Sat Jun 25, 2011 8:11 pm ]
Post subject:  Re: Artizania

Nu cred ca autorii cartii ar avea ceva impotriva ca sa fie publica pe internet din moment ce isi face mustrari de constiinta pentru copacii care au fost taiati, pentru milioanele de microvieti sacrificate cu ocazia asta si cu chimicalele folosite cu ocazia tiparirii. Iar Ianto Evans care si-a facut casa cu 500 $ si ne indeamna sa ne imbracam de la second-hand si sa cautam materiale pentru casa la scapheap, nu cred ca vrea sa se imbogateasca cu drepturile de autor. Carti ca astea sunt atat de importante ca ar trebui sa ajunga la cat mai multa lume si timpul ne preseaza. Deci Gab, noi o avem, poate faci tu ceva in sensul asta.

Author:  gab [ Mon Jun 27, 2011 9:16 am ]
Post subject:  Re: Artizania

Hm, mulțam de ofertă, dar să văd cum obțin acces la un scanner, că aici la Stanciova nu cred să fie vreunul, iar când ajungem la oraș suntem tot pe fugă.

Până una-alta, am găsit că o mare parte a cărții se poate citi direct de pe Google Books

http://books.google.com/books?id=tGEmmo ... frontcover

Page 1 of 1 All times are UTC + 2 hours
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/