Curs de permacultura la Cluj

Îţi place grădinăritul bio sau pomicultura ?
Stai în oraş şi vrei să te implici în proiecte sociale, de mediu, responsabile, sau să susţii rezilienţa locală? Locuieşti sau vrei să te muţi la ţară şi să te ocupi cu agricultura ecologică?
Deţii o fermă şi ai vrea rezilienţă şi diversitate în culturi şi profit, regenerând ecosistemul?

curs
Vrei să susţii dezvoltarea, răspândirea, şi cercetarea permaculturii în Romania.
Atunci, te aşteptăm la curs!

Facilitatori:

Teodor Terpez: economist, trainer şi designer certificat de permacultură, iniţiator al proiectului Poiana cu Permacultură, implicat activ în iniţiative de tranziţie şi de permacultură.

Dr. Laura Magyar – doctor în ingineria mediului, specialist în sisteme informatice geografice, cu experienţă în predarea planificării teritoriale, trainer şi designer certificat de permacultură.

Gabriel Diaconu (Permacultura Strambeni) – trainer şi designer consultant de permacultură, concentrat pe ferme, dar cu experienţă şi pe proprietăţi mici urbane sau rurale, fost membru al echipei RidgedalePermaculture, locuieşte la ţară de 3 ani. Gabriel poate fi contactat la www.permacultura-romania.com

Ing. Madalin Teslaru – inginer silvic – specializarea silvicultura, specializare post universitara protectia mediului, trainer si designer certificat de permacultura, initiator proiect Ferma de Permacultura La Români.

Data şi locaţia:

În 4 şi 5 Aprilie 2015, între orele 9 si 17, la Casa de Cultură Permanentă, Str. Caisului 22.

Participanţii sunt rugaţi să aducă mâncare pentru prânz, pe care o vom pune la comun, vom face schimb de reteţe, surse de hrană bio, etc.

Despre ce vorbim?

-eticile si principiile permaculturii
-metodologia de abordare a designului unei proprietăţi
-importanţa şi rolul topografiei în design
-soluri, apă şi păduri
-grădini de legume pentru nevoile proprii
-grădini silvice / „forest gardens”
-compost şi vermicompost
-reutilizarea apei menajere în grădină/livadă
-introducere în construcţii naturale
-introducere în sisteme agroforestiere la scară de fermă, păşunat prin rotaţie, keyline design
-exemple de design rural şi urban
-contextul social şi economic al unei ferme rurale
-proiecte rurale şi urbane în care ne putem implica
-permacultura socială, comunităţi

Înscrierea:
Vă rugăm completaţi formularul de înscriere
https://docs.google.com/forms/d/1L9qLfvg3rJqzAcLP2cs0PkTgpmuGDlP8N6urtwcpNqY/edit#

Acest curs este organizat pentru a strânge fonduri pentru Institutul de Cercetare în Permacultură din România (ICPR). Donaţie recomandată: 100 RON pentru întreg weekendul.

Ce este ICPR?
Pentru că în România permacultura este într-o fază emergentă şi pentru că se simte tot mai mult nevoia de interconectare între permacultori sau între centre în care se practică permacultra precum şi nevoia unei viziuni comune, un grup de practicieni de permacultură din toata ţara a lansat iniţiativa înfiinţării unui institut de cercetare în permacultură.

Viziunea ICPR este: o reţea de oameni şi centre permaculturale, activă, unită, deschisă şi integratoare faţă de comunitate, în perpetuă evoluţie şi dezvoltare.

Misiune: Institutul susţine activ practica permaculturii în Romania pe planurile social, economic şi de mediu înconjurător prin comunicare, educaţie, cercetare, centre demonstrative, conectare cu instituţii naţionale şi internaţionale.

Practic ICPR îşi propune mai multe obiective esenţiale printre care:
Să formeze o reţea de oameni şi centre în care se practică permacultura şi astfel să faciliteze schimbul de informaţii şi de experienţă precum şi crearea de credibilitate şi notorietate.
Să faciliteze un proces organizat de cercetare în permacultură, prin care să obţinem date utile pentru toţi cei interesaţi de permacultură
Să adapteze programa de curs PDC la realităţile şi specifiul României, să formeze instructori de permacultură locali şi să faciliteze un proces de diplomă local.
Să creeze şi să menţină relaţii de colaborare cu alte organizaţii din ţară şi străinătate pe temele educaţie şi cercetare în permacultură, sustenabilitate, ecologie, etc.

ICPR este un instrument, o organizaţie, care va fi în folosul tuturor celor interesaţi să practice permacultura sau să îi înveţe pe alţii despre permacultură.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *