Un curs introductiv de permacultura in Bucuresti, 6-7 decembrie

flyer

Despre evenimentele trecute: „combinatia optima de profesionalism cu… .atmosfera relaxata si prieteneasca, un mare 10 cu felicitari din partea mea..si un mare MULTUMESC din inima!” (Badescu Beatrice)

„Curs util si care a prilejuit intalnirea cu oameni deosebiti. Daca se repeta, revin… ” (Luchian Liliana )

Iti place gradinaritul bio sau pomicultura ?
Stai in oras si vrei sa te implici in proiecte sociale, de mediu, responsabile, sau sa sustii rezilienta locala? Locuiesti sau vrei sa te muti la tara si sa te ocupi cu agricultura ecologica?
Detii o ferma si ai vrea rezilienta si diversitate in culturi si profit, regenerand ecosistemul?

Atunci, acest curs s-ar putea potrivi ca o manusa.

Rolul unui astfel de eveniment este de a clarifica cu ce se ocupa permacultura, de a introduce bazele teoretice si practice ale designului si implementarii acestuia pe proprietati rurale sau urbane, tinand cont de factorii ecologici, economici, si sociali.

Desi in cele 2 zile doar zgariem suprafata permaculturii, cursul este extrem de intensiv, cu multa informatie condensata, si abordeaza urmatoarele teme:

-eticile si principiile permaculturii
-metodologia de abordare a designului unei proprietati
-importanta si rolul topografiei in design
-soluri, apa si paduri
-gradini de legume pentru nevoile proprii
-gradini silvice / „forest gardens”
-compost si vermicompost
-reutilizarea apei menajere in gradina/livada
-introducere in constructii naturale
-introducere in sisteme agroforestiere la scara de ferma, pasunat prin rotatie, keyline design
-exemple de design rural si urban
-contextul social si economic al unei ferme rurale
-proiecte rurale si urbane in care ne putem implica

Cand si unde?
Pe 6 si 7 decembrie, la Scoala 64 „Ferdinand” , intre orele 9 si 17.
Participantii sunt rugati sa aduca mancare pentru praz, pe care o vom pune la comun, vom face schimb de retete, surse de hrana bio, etc

Cu cine?

Gabriel Diaconu este un trainer si designer certificat de permacultura, concentrandu-se pe designul de ferme dar cu experienta si pe proprietati mici urbane sau rurale. Mai multe detalii pe www.permacultura-romania.com

In 2011, a initiat proiectul de la Strambeni, unde s-a mutat in 2012, lucrand sa creeze o gospodarie traditionala din zona de campie a Romaniei cat mai rezilienta. Acolo si-a pus in practica cunostintele acumulate despre gradinarit organic, livezi mixte, plante perene, fertilizatori biologici precum compostul si vermicultura, managementul deseurilor si constructii naturale.

Gabriel a facut parte din echipa de 6 luni ce a implementat designul fermei Ridgedale Permaculture, unul din cele mai cunoscute exemple de permacultura si Keyline Design la nivel de ferma din Europa. Acolo si-a imbunatatit cunostintele practice si teoretice despre designul profesionist de permacultura, stabilirea sistemelor agroforestiere la scara mare, pasunatul holistic prin rotatie, gradinarit organic, fertilizatori biologici (must de compost si ingrasaminte biologice solubile), constructii naturale, managementul deseurilor, administrarea proiectelor si a oamenilor.

Gabriel si-a luat diploma de PDC (curs intensiv de design de permacultura de 2 saptamani) cu Richard Perkins, unul din cei mai experimentati traineri si designeri de ferme din Europa, precum si cea de Management Holistic, curs facilitat de Anders Lerberg Kopstad, fermier norvegian si trainer de Management Holistic acreditat de Institutul Savory.

Ca trainer, Gabriel faciliteaza cursuri introductive in permacultura, cele trecute avand loc la Strambeni si Bucuresti, si ofera consultanta pentru designul fermelor bio si proprietatilor rurale/urbane. In colaborare cu echipa Ecoconsulting.ro, poate oferi si expertiza pe legislatia de mediu si certificarea ecologica.
In trecut, a fost implicat in proiecte ecologice sau sociale, ca „Gradina din curtea scolii” din Bucuresti si Pitesti, orasul natal, sau ale Asociatiei Pro Vita.

Cat costa?
Platit in avans pana pe 1 decembrie, pretul cursului este de 200 de lei, iar dupa aceasta data pana in momentul cursului, 300 de lei. Contul bancar este ro31vbbu2511ag1308672701 la Volksbank, pe numele Zimnicaru Cornelia, cu rugamintea sa specificati numele si ca banii sunt pentru curs.

Daca doresc, participantii sunt incurajati sa aduca o harta (de preferat o ridicare topo cu curbele de nivel) cu terenul detinut; in cadrul cursului putem face designul proprietatii.
De asemenea, un hard extern de aprox 500gb este util, daca doriti sa copiati o arhiva de carti, cursuri, si documentare despre permacultura.
Duminica, dupa terminarea cursului, vom organiza si un schimb de seminte, deci puteti veni cu ce aveti de oferit.

Un caiet si pix, o camera foto pentru a captura notitele de pe tabla, se pot dovedi folositoare.

Pentru alte detalii, si inscrieri, ma puteti contacta la adresa permacultura.strambeni@yahoo.com

Linkul evenimentului il puteti gasi aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *