Curs de gradinarit ecologic si „padure comestibila” la Strambeni

In perioada 15-16 iunie organizam al doilea curs de gradinarit ecologic si „paduri comestibile” (food-forest) pe anul acesta!

Participantii vor avea ocazia sa vada o gospodarie traditionala romaneasca, care urmareste sustenabilitatea, si in care se aplica principiile permaculturii.

Discutam despre soluri, apa, pomi, amplasamentul elementelor intr-o
gospodarie, gradini de legume, plante anuale si perene, metode organice de fertilizare (compost si ferme de rame), folosirea „deseurilor” ca apa menajera si resturile din gradina, toalete uscate, si sisteme de crestere a animalelor. Pe scurt, o mica introducere in vastul subiect al permaculturii ca sistem de proiectare.

 

Cine poate veni? Oricine interesat de metode ecologice si sustenabile de productie de hrana, fermier mic sau mare, orasean sau din mediul rural!

 

Mancarea va fi ori din curte (in functie de ce e gata atunci), sau de la vecini care nu stropesc. Participantii sunt rugati sa contribuie la mancare, sau sa isi aduca de acasa.

Cazarea va fi in cortul personal, si in cele 2 camere libere din casa.

Unde? Este vorba de satul Strambeni, comuna Caldararu, judetul Arges.

 

Cateva din ce se intampla deja la Strambeni puteti citi aici: http://www.permacultura.ro/blog/2013/02/10/experimente-permaculturale-la-strambeni/ Si despre „food forest”: http://www.permacultura.ro/blog/2013/02/19/food-forest-gradina-silvica-introducere/

 

Pretul este de 100 de lei pt cele 2 zile, sau 50 de lei pentru cine doreste sa stea doar o zi!

Pentru inscriere va rog sa dati un mail la permacultura.strambeni@yahoo.com, sau un telefon la 0747 438 246 Va asteptam cu drag!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *