Interviu cu Rosemary Morrow

Acum câteva săptămâni am terminat un curs de Permaculture Teacher Training  cu Rosemary Morrow în Portugalia, la Institutul de Permacultura Vale da Lama.

Cu această ocazie, Rosemary avut amabilitatea de a acorda un interviu pentru dedicat comunitatii permacultura.ro. Voi încerca să redactez  interviul în următoarele săptămâni. Las aici câteva momente extrase din acest interviu, care, vă asigur, este unul motivador pentru toată comunitatea de permacultura din România.

„…cum e să învăț lumea din țările unde am colaborat? Mm, bine, nu mă duc să învăț lumea, învăț eu de fapt de la ei, enorm de mult. … Încerc să ajung la cât mai multă lume cu tematica permaculturii, însă nu neapărat cu un PDC. … Când fac un proiect caut sa maximizez ceea ce aduc de nou (input) si care după un an sa poate fi implementat in 80% din comunitățile locale vizate. … Orice proiect trebuie sa vizeze comunitate locală. Cu atât mai mult cu cât ne apropriem de un colaps energetic, cu atât este mai prioritar. …

Pentru cei care încep acum un proiect de permacultura, recomandarea me este ca înainte de toate să mentina o legătura cu rețeaua locală, chiar dacă nu este Aceasta se va dovedi de o oportunitate cruciala în următorii ani. Pe de alta parte, sa se aștepte ca primii ani să fie dificili? Si pot fi dificili din punct de mental, pentru ca lucrurile nu merg bine și pot fi dificili din punct de vedere fizic pentru ca este nevoie de multă munca. Însă, după câtiva ani, cu siguranță lucrurile vor atinge un apogeu si vor merge așa cum trebuie, își vor lua zborul…

In ceea ce priveste per,acultura… cred ca la începutul acestui an sau la sfârșitul anului trecut am atins un „tipping point”  si ca in acest moment pare a fi imparabila. … Nimeni nu poate opri miscarea globală de permacultura. Nimeni. ”

Rosemary Morrow este cunoscută și apreciată în toată lumea pentru pragmatismul și sucesul cu care crează sisteme de Permacultură în jurul globului, în cele mai diferite țari precum Uganda, Tailanda, Australia, Bhutan, Vietnam, Somalia sau Afganistan.

Interviul în totalitate în următoarele săptămâni.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *