Viitorul alimentaţiei

Ca şi seminţele,  alimentele noastre, aproape toate, sunt cumva asociate cu ideea de supermarket. Sau de magazin, fie el si mai micuţ. Şi par sa fie din abundenţă, bani să fie!

S-a terminat făina? Dăm o fugă la  magazin şi venim acasa cu portbagajul plin. Şi nu numai cu făină. Cu orice – mere, pere, struguri, praz,  cartofi, portocale, roşii etc. – şi de oriunde – Egipt, Turcia, Spania, SUA, China şi oricand, la orice ora şi in orice anotimp.

Ce se ascunde in spatele acestei aparente abundenţe? De unde vine hrana noastra şi cu ce preţ? Cine şi cum cultivă plantele? Cine şi cum procesează recoltele? Ce ajunge pe rafturile magazinelor?

Şi, mai ales, către ce ne indreptam?

Viitorul AlimentatieiViitorul Alimentatiei, in engleza “The future of the food”, vorbeste despre  adevarurile deranjante din spatele alimentelor  neetichetate obtinute din organisme modificate genetic, care au navalit in magazine in ultimele decenii. Filmul da voce fermierilor care au au fost afectati de aceste thnologii. Implicatiile asupra sanatatii oamenilor, politicile guvernamentale, toate aceste aspecte sunt urmarite in film, conturand o noua fata a crizei alimentare prezente si, mai ales, viitoare.

Vă recomand sa vedeti acest film!

One thought on “Viitorul alimentaţiei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *